Ειλικρινείς και συνειδητοί

Η ακεραιότητα της ψυχής μας εδράζεται μόνο και μόνο στην ειλικρίνεια. Στην ειλικρίνεια να αντιμετωπίσουμε τα συναισθήματά μας κατάματα. Σε αυτή τη διαδικασία κερδίζουμε στάλα στάλα την αυτογνωσία και χάνουμε στάλα στάλα τη σύγχυση. Όταν κοιτάμε ειλικρινά, βλέπουμε καθαρά τη μικρότητα του προσωπικού οφέλους μας να παρεμποδίζει την ανατολή της συμπόνιας μας. Όταν κοιτάμε ειλικρινά μέσα μας, ξέρουμε ακριβώς πότε και πώς ξεγελάμε συνειδητά τον εαυτό μας, βαυκαλιζόμενοι με την διαδικτυακή μας εικονική συμμετοχή στα ακτιβιστικά δρώμενα. Όταν κοιτάμε ειλικρινά μέσα μας, δεν υπάρχουν περιθώρια διαφυγής από την πικρή αλήθεια της απάθειάς μας.

Εκπαιδεύοντας τον νου μας σε τακτά διαστήματα, κάθε μέρα, σε κάθε συνθήκη- ευχάριστη, δυσάρεστη, ουδέτερη- γινόμαστε ικανοί να υπερβαίνουμε τη καθημερινή σύγχυση που καλλιεργείται από τον αλλοτριωμένο και εκφυλισμένο πολιτισμό μας. Μια φωτισμένη κοινωνία είναι το χρέος μας σε αυτόν τον πλανήτη των ανθρώπων. Και ο μόνος τρόπος να την καλλιεργήσουμε είναι μέσω της συνειδητότητας.
Τότε μόνο θα πέσουν τα σύνορα των μυαλών και των κρατών μας, σαν τα ξερά φύλλα του φθινοπώρου. Τότε μόνον θα μπορούμε να λειτουργούμε ως συνειδητοί άνθρωποι, ως συνειδητοί πολίτες. Μέχρι τότε, θα είμαστε τυφλοί ουραγοί δημαγωγών και δημοσκόπων. Μέχρι τότε, άλλοι θα αποφασίζουν για τις τύχες μας, θα αρμέγουν τα πορτοφόλια μας και θα φιμώνουν την αλήθεια μας.