Έλα μαζί μου…

magesh-nalla

Έλα μαζί μου… Πάμε μια βόλτα κοντά σ’ αυτούς που κατοικούν στοιβαγμένοι στα κράσπεδα των τριτοκοσμικών μεγαλουπόλεων… Σ’ αυτούς που ενώνουν την κάθε ανάσα τους με την οσμή της δυστυχίας στα προσφυγικά στρατόπεδα της Αφρικής… Σ’ αυτούς που συνωστίζονται παρέα με τις επιδημίες, την πρέζα και την πορνεία μέσα στους ανοιχτούς οχετούς της Βομβάης…
Μη φοβηθείς από τις βρισιές τους, ούτε από τη βρώμα τους. Έλα να μιλήσουμε μαζί τους για τη ζωή, για το θάνατο, για τον έρωτα, για τη φιλία… Θα δεις ότι μέσα στην ακραία φτώχια και στην αθλιότητα, μέσα στη λάσπη και τα περιττώματα, θα βρούμε πολλά αυθεντικά διαμάντια!
Διαμάντια ανθρωπιάς, αυτοθυσίας, συμπόνιας, τιμιότητας, ακεραιότητας. Διαμάντια καθαρότητας στην ψυχή και στο βλέμμα. Μιας καθαρότητας που έχει εκλείψει προ πολλού από τα γυαλισμένα τακούνια και τα πατώματα των υψηλών κλιμακίων των πολιτικών και των μεγάλων εταιριών.
Όταν οι άνθρωποι ζούνε απλά, εργάζονται σκληρά και μιλάνε σοφά, το άστρο της ανθρωπιάς τους λάμπει το καταμεσήμερο. Όταν οι άνθρωποι ξεχνούνε τον αληθινό πλούτο, ζούνε μια χρεοκοπημένη και φτηνή ζωή μέρα νύχτα.
Γυμνοί, σοφοί και ξυπόλητοι μύστες μάς έχουν διδάξει την αλήθεια εδώ και χιλιετίες. Εμείς όμως βολευόμαστε στο ψέμα και καταφεύγουμε ολοένα στην τεχνητή ζωή που έχουμε κατασκευάσει τα τελευταία εκατό χρόνια για εμάς και τα παιδιά μας.

ΥΓ…στη φωτό ο Baba Ram Das που ζει στο Βαρανάσι τη ζωή ενός Σαντού στον δρόμο…

Advertisements
Standard